Eigen portefeuille

U kunt al vanaf € 25.000 onder begeleiding van onze professionele adviseurs beleggen. Het beleggen in whisky en het inrichten van een portefeuille lijkt in grote lijnen op die van een aandelenportefeuille. Uw whisky beleggingsportefeuille wordt in nauw overleg met u samengesteld. Zo lukt het ons om voor iedere belegger een samenstelling te maken met de juiste balans tussen risico en rendement.

Afgestemd op uw wensen

Voordat wij een zo goed mogelijk advies kunnen geven stellen wij samen met u een klantprofiel op. Een belangrijk onderdeel van het klantprofiel is het vaststellen van uw verwachtingen en wensen op het gebied van verschillende factoren zoals:

Periode

Op ieder gewenst moment kunt u uw whisky aanbieden en verhandelen. Om een optimaal rendement te realiseren adviseren wij echter uw portefeuille voor een langere periode in bezit te houden, waarbij de voorkeur naar een minimum van vijf jaar of langer uitgaat.

Rendement

Het historische jaarlijks rendement van whisky tussen 1936 en 2007 is gemiddeld 6,6% gebleken. Dit was de uitkomst van een uitgebreid marktonderzoek dat Michel Kappen, de CEO van Scotch Whisky International, heeft uitgevoerd in de periode 2002-2007.

Liquiditeit

Het wordt steeds eenvoudiger om uw whisky te verhandelen. Het aantal platforms waarop exclusieve Schotse single malt whisky te koop wordt aangeboden is de laatste jaren flink toegenomen (zie bijvoorbeeld www.thewhiskyexchange.comwww.whiskymarketplace.com en www.whiskybase.com).

Daarnaast zijn er sites waar door middel van een veiling whisky’s kunnen worden aangeboden, zie bijvoorbeeld www.whiskyhammer.co.uk. Eén van de bekendste platforms waar zowel koop- als verkoop van flessen whisky gefaciliteerd wordt is de World Whisky Index (WWI). De WWI is overigens meer een beurs- dan een veilingsite.

Op dit moment biedt SWI de mogelijkheid voor u te bemiddelen bij de verkoop van uw vaten.  Daarnaast wordt er inmiddels hard gewerkt aan een nieuwe en verbeterde versie van de WWI, welke u de mogelijkheid gaat bieden om zelf te handelen in vaten of delen van vaten.

Uw beleggingsstrategie

Vervolgens bepalen wij samen met u een beleggingsstrategie en wordt uw whiskyportefeuille samengesteld. U hoeft dus zelf geen uitgebreide kennis van de whiskymarkt te bezitten om een goed rendement te kunnen realiseren.

  • Een langere periode met een lagere omloopsnelheid
  • Een hoger rendement en een lager risico.
  • Een kortere periode
  • Een hogere omloopsnelheid en een lager rendementsverwachting.
  • Meer speculatief met een hoger risico en een hoger rendement.

Uw eigen portefeuille

Afhankelijk van de door u gekozen strategie wordt uw portefeuille samengesteld welke kan bestaan uit flessen en vaten en/of delen van vaten. Ondertussen ligt uw vat veilig opgeslagen in onze locatie in Schotland waar wij een bonded warehouse hebben. Dit is een speciale ruimte die onder toezicht staat van de Britse douane.

Het vat blijft in het warehouse totdat de Voorgestelde Optimale Rijpingstijd (VOR) is verstreken. Na de VOR heeft de whisky het punt bereikt waarop deze de hoogste kwaliteit heeft en de hoogste opbrengst kan behalen. Op dat moment wordt er besloten de botteling in gang te zetten en worden de flessen uit Schotland naar Nederland verscheept.

Whiskyportefeuille: een voorbeeld

Stel: u kunt €25.000,- investeren over een duur van 5 à 10 jaar.

Hoe zou een portefeuille investeringswhisky eruit kunnen zien?

Beleggen in Schotse single malt whisky.De nuchtere feiten.

Wat heeft mensen overtuigd om hun vermogen te diversificeren met een whiskyportefeuille?

Download de whitepaper en lees onder meer over:

  • een whiskyportefeuille een aantrekkelijk alternatief
  • hoe schaarste geduldige belegger in de kaart speelt
  • waardecreatie bij vaten Schotse Single Malt whisky
Vraag uw gratis whitepaper aan