Smaak. Ambacht. Erfgoed.

Schotse single malt whisky is méér dan een drank. Het staat voor erfgoed, schaarste en unieke momenten met geliefden. De geur en smaak nemen je mee naar het ruige landschap van Schotland, waar ambacht en eerlijk werk nog hoogtij vieren.

Werelderfgoed

Rijke geschiedenis, rijke toekomst

Een investering in whisky is een investering in de toekomst. Niet alleen voor uzelf, maar ook als onderdeel van het werelderfgoed. De zes whiskyregio’s van Schotland (de Highlands, Lowlands, Speyside, Islay, Campbeltown en Island) worden op dit moment in overweging genomen voor de status van UNESCO Werelderfgoed.

Een bijzondere kans om het ambacht van deze geliefde drank ook in de toekomst te beschermen. Wanneer u investeert in whisky, helpt u dus werelderfgoed te behouden.

Brochure Aanvraag

Van Islay tot de Highlands

Schotland

Wie aan whisky denkt, denkt aan Schotland. Het ruwe terrein en het warme karakter van de inwoners komen perfect samen in de wereldberoemde drank. Wat Schotse whisky zo uniek maakt? De Schotse Hooglanden hebben het puurste water ter wereld. Passend, want het woord whisky komt van uisge beatha, wat ‘water van het leven’ betekent. De Schotten hebben hun ambacht maar liefst 5 eeuwen verfijnd en de trots en aandacht is in elke druppel te proeven.

Nuchtere feiten

Ongeveer driekwart van de smaak van whisky komt van de vaten waarin het gerijpt is.

Tijdloos karakter

Proef de geschiedenis

Schotse single malt whisky is een bijzonder product met veel diepgang en een ongekend groot spectrum aan smaken en geuren. Geen whisky is hetzelfde. Van de milde, zachte Balvenie tot de krachtige en rokerige Bowmore: er is voor ieder wat wils. Bovendien is elke fles uniek, wat het openen een bijzonder moment maakt.


Slechts zo’n 12% van Schotse whisky’s wordt gebotteld als een single malt, waardoor deze extreem schaars is. In tegenstelling tot blended whisky’s zijn single malt whisky’s afkomstig uit één distilleerderij. Deze hebben hun visie en vakmanschap vaak over honderden jaren ontwikkeld, waardoor het uiteindelijke product een kwaliteit heeft die bijna ongeëvenaard is. Daarom staat Schotse single malt wereldwijd bekend als ‘de koning der whisky’s’. Er zijn verschillende elementen die zorgen dat het zijn unieke karakter behoudt:

Whisky pour

Strenge regulering

Geen enkele drank ter wereld is zo streng gereguleerd als Schotse single malt whisky. De productieregels ervan zijn vastgelegd in de Britse en EU-wetgeving. Deze helpen om het ambacht en authentieke karakter van de internationaal geliefde drank te waarborgen, en voorkomt dat deze gekopieerd wordt.

Whisky barrel

De juiste rijpingstijd

Schotse single malt whisky mag uitsluitend gemaakt worden van gemoute gerst en moet minstens drie jaar gerijpt zijn in eikenhouten vaten. Maar geduld is een schone zaak: hoe langer een whisky gerijpt is, hoe krachtiger en rijker de smaak. Elke whisky heeft zijn eigen ‘magic number’ dat voor de karakteristieke smaak zorgt.

Whisky glass

Finishing touch

Jonge whisky’s worden veelal in hergebruikte vaten gerijpt, waar bijvoorbeeld eerder sherry of bourbon in heeft gezeten. Ook het type hout heeft invloed op de smaak. Hergebruikte vaten kunnen de whisky noten van bijvoorbeeld honing, specerijen of vanille meegeven. Hierdoor heeft elke whisky een uniek smaakprofiel.

Eeuwenoude ambacht

Verdiep u in de fascinerende wereld van whisky

Elke whiskyliefhebber zal u vertellen dat het een drank is die u moet léren drinken. Er is tijd voor nodig om de subtiele ondertonen te leren waarderen. Whisky is voor velen een levenslange passie, met vele facetten die blijven boeien: zeldzame oplages, de invloed van het vat en het weer, de kunst van het ambacht en de whiskyhandel zelf. In onze Investment Journals, die u als investeerder 2 keer per jaar ontvangt, delen we meer met u over de fascinerende wereld van whisky.

Brochure Aanvraag

Spreek met een expert

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak een afspraak met een van onze adviseurs voor een investering op maat.

Investeer in uw toekomst

Laat u terugbellen of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Dit kunt u verwachten

  1. Laat uw gegevens achter om teruggebeld te worden of een afspraak te maken.

  2. Na het inplannen van een afspraak danwel een terugbelverzoek, kunt u direct onze brochure downloaden.

  3. Bij het eerste contact bespreekt u uw wensen en mogelijkheden met één van onze experts.

  4. Na het goedkeuren van een offerte en het tekenen van de overeenkomst, begint u met het investeren in whisky.

  5. Er wordt een persoonlijke portefeuille met whisky voor u samengesteld die 24/7 is in te zien.

Bent u op zoek naar ons adres of wilt u direct iemand spreken?

+ 31 252 222 011

Hoe wilt u in contact komen?